070-736 10 20 info@apress.se

Sabine Reinfeldt, forskarassistent i gruppen för Medicinska Signaler och System på Chalmers, har fått Hasselbladsstiftelsens forskningsanslag till kvinnliga naturvetare på en miljon kronor.
Reinfeldt forskar inom det så kallade BCI-projektet på Chalmers. Ett implantat med en liten högtalare och en magnet placeras under huden strax bakom örat. När huden har läkt kan en yttre del med en liten och tunn ljudmottagare fästas med hjälp av en magnet.
I den kliniska studien ingår än så länge framförallt patienter med en skada på ytterörat eller mellanörat.
Nu vill Sabine Reinfeldt ta reda på om patienter med andra typer av hörselskador kan ha nytta av det nya hörselimplantatet.
– Jag känner mig väldigt hedrad av att ha fått Hasselbladsstiftelsens anslag till kvinnliga naturvetare. Det innebär att jag kan anställa en postdoktor och fördjupa mig ännu mer i forskningen. En del av stödet kommer jag också att använda för att resa till konferenser och utveckla mitt samarbete med andra forskare, säger hon i en kommentar.
Det är fjärde året i rad som Hasselbladsstiftelsen delar ut forskningsanslag på vardera en miljon kronor till två kvinnliga forskare. Läs mer om Sabines forskning här.